ads slot

Latest Posts:

The Beatles Üyeleri Hangi Takımı Tutuyordu?

John Lennon'ın 11 yaşında çizdiği resim
The Beatles, Liverpool kentinin simgelerinden biri. Ama kimsenin kalbini kırmamak için uzun süre hangi takımı tuttukları ile ilgili bilgi vermemişlerdi. Futbolu sevmiyorlar mıydı acaba? Belki bazıları. Tüm şehrin aklını kurcalamış sorulardan biri üyelerin hangi takımı tuttuklarıydı. Liverpool'un ünlü Kop tribünü The Beatles'a tapmaktaydı. Ama istedikleri cevabı duyamıyorlardı. Everton mı, Liverpool mu?

McCartney amcasının Everton taraftarı olduğunu kendisinin de küçükken Everton maçlarına gittiğini yarım ağızla açıklamıştı. Daha sonra arşivlerden çıkan bir görüntüde 1968'teki West Bromwich - Everton maçında tribündeki yerini aldığı da görüldü McCartney'nin. Hatta bir taraftar, maçta McCartney'nin yanında oturduğunu ve Sör McCartney'nin seyircilere viski ve puro getirdiğini bile söylüyordu. McCartney'nin merhum karısı Linda ise Liverpool maçlarını heyecanla dinlettiklerinden basına bahsetmiş röportajında ve "Paul eskiden ailesi yüzünden Everton'ı tutuyordu ama şimdi Liverpool'u destekliyor" demişti. McCartney ise yıllar sonra "Olayım şu; babam Everton'da doğdu, ailem resmen Everton'lıydı. Yani olay bir derbiyse veya FA Kupası finaliyse Everton'ı tutarım. İş zora gelince Everton" deyince iş kesinleşmişti artık. "Kenny Daglish ve Liverpool takımı Wembley'deki konserime geldiler, bu onları desteklemem için de yeterli bir sebep, iki takımı da seviyorum" diye eklemişti yine de. Paul McCartney Everton taraftarıydı resmen ama Liverpool FC'ye de sevgisi olduğu kesin.

2003'te yapılan bir söyleşide ise Ringo Starr üvey babasının sayesinde bir Arsenal  taraftarı olduğunu itiraf etmişti. "Küçükken hem Anfield'ta, hem de Goodison'daki maçlara giderdim. Ama sadece Arsenal gelince" demişti.

George Harrison ise kendisine sorulan soruya; "Liverpool'da üç takım var ve ben diğerini tutuyorum" diye cevap vermişti. Bu da Bill Shankly'ye atıfta bulunduğuna işaret ediyordu. Liverpool efsanesinin yaratıcısı Bill Shankly; "benim zamanımda Liverpool'da iki iyi takım vardı. Liverpool ve Liverpool rezerv takımı." demişti. Harrison'un bahsettiği diğeri de Everton oluyordu bu durumda. Ama bu diğerinin United olduğu da söyleniyordu. Çünkü bir Aston Villa - Manchester United maçında görülmüştü.

John Lennon ise futbolla pek ilgilenmiyordu fakat Liverpool tribünlerinde kendini gördüğünü iddia eden seyirciler var ve babasının Liverpool'lu olması bu iddiayı da güçlendiriyor. Fakat Lennon'ın 1974 yılında çıkan albümü Walls and Bridges'a koyduğu resim ilginçti. Bu resim Lennon'un 11 yaşındayken çizdiği bir resimdi ve Arsenal ve Newcastle United maçının canlandırmasıydı. Maçı Newcastle 1-0 kazanmıştı. İnsan sevdiği anıları resme döker daha çok, bu da Newcastle taraftarı olduğuna işaret ediyor olabilirdi. Üstelik resimde üç Newcastle'lı vardı ve kaleci Arsenal'li futbolcunun şutunu kurtarıyordu. Yine de 11 yaşında bir çocuğun yaptığı resimden fazla bir açıklama beklememek gerek.

Tabi en doğru açıklamayı yine McCartney yapmıştı: "Gerçekten de hiçbirimiz futbolun fanatiği değildik. Sokakta biraz oynamayı seviyorduk ama yeteneğimiz ve bilgimiz yoktu. Fazla anlamıyorduk."

Kesin olmayan sonuçlar:
Paul McCartney: Everton
George Harrison: Everton ya da Manchester United
Ringo Starr: Arsenal
John Lennon: Muhtemelen Liverpool, ufak ihtimal Newcastle
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder