ads slot

Latest Posts:

Aynı takımla düşüp şampiyon oldu: Pavel Kuka

Tam bir Otto Rehhagel santraforu, Pavel Kuka...
Kuka'nın geniş kitlelerle tanıştığı zaman, Kaiserslautern'e transfer olduğu 1993 yılıdır. Ama Kuka aslında bundan önce de belli bir şöhrete sahipti. Çekoslovak Milli Takımı'nın formasını giyiyordu. Slavia Prag formasıyla çıktığı her 2 maçta 1 gol atma başarısını göstermişti; 125 maçta 62 gol...

1993 yılının devre arasında Kaiserslautern'in yolunu tuttu Kuka. 10 maçta 8 gol atarak gayet iyi bir performans ortaya koydu. Bu sırada ülkesi Slovakya ve Çek Cumhuriyeti olarka ikiye ayrılırken, o Çek Milli Takımı'nı tercih etmiş, Kaiserslautern'deyse bir sonraki sezon Beşiktaş'ın yolunu tutan Kuntz ile verimli bir ortaklık oluşturmuştu.

1994-95 sezonunda Kaiser, Bayern'in sadece bir puan ardından ikinci olurken, Kuka düzgün şutları ve kafa vuruşlarıyla 16 golü buldu. Bir sonraki sezon felaketti; Kuka'nın 10 golü yetmiyor Kaiser küme düşüyordu. Ama Avrupa Kupası yaklaşmıştı ve Kuka da Çek Cumhuriyeti'nin banko santraforuydu. Çekler, elemeleri Hollanda ve Norveç'in önünde lider olarak bitirmişti. Gruplara Almanya mağlubiyetiyle başladılar. Daha sonra İtalya ve Rusya galbiyetleri geldi, yarı finalde penaltılarla Fransa geçildi. Finalde Almanlar vardı tekrar karşılarında. 


FİNALİST ÇEKLERİN BANKO SANTRAFORU
Dönemin nadir 4-5-1 uyguluyacılarından olan Çekler, 1-0 öne de geçtiler ama yedekten giren Bierhoff'un efsane performansıyla önce beraberliğe razı oldular, sonra uzatmalarda da üstünlüğü kaybettiler. Kuka turnuvadaki performansıyla parlamıştı. Hem tek vuruşları iyi yapmış hem de pasör özellikleriyle yanına giren Poborsky ve Berger'e pozisyonlar yaratmıştı. 

Bu müsabakadan sonra kulüp kariyerinde pek çok teklif aldı Kuka. Özellikle Beşiktaş ciddi ciddi ilgileniyor deniliyordu basınımızda. Çünkü eski takım arkadaşı Kuntz, Beşiktaş'tan ayrılmak istiyordu ve Beşiktaş bu problemi Kuntz'u, Kuka ile takas ederecek çözmeye çalışıyordu. Çarşı tribünleri "Çarşı kudurdu, Kuka diye tutturdu" şeklinde tezahürat yapıyordu. Olmadı.


TÜRKİYE'DE 2 GOL ATMIŞTI
Bizim Türk takımlarının ısrarı da mart ayındaki milli maçta da perçinlendi. Kuka Türkiye'ye biri penaltıdan 2 gol atmıştı. O sezon küme düşmesine rağmen Kuka, Kaiser'de kaldı ve 14 golle takımının lige yükselmesine yardımcı oldu. Ertesi sezonsa Kaiserslautern ligden çıkıp imkansızı başararak şampiyon oldu. Çoğu yedekten girdiği 22 maçta 5 gol attı Kuka. Fazla görünmüyor doğru ama tam bir Otto Rehhagel santraforu performansı gösterdi yine de. Asıl yıldızlar 21 golle yıldızlaşan ekürisi Olof Marschall ve İsviçreli yıldız Sforza'ydı.

1998-99 sezonunun başında Kaiser'den ayrılıp Nürnberg'e geçti. Kaiser'deki dört sezonunda 121 maça çıkıp 53 gol atmıştı. 28 maçta 10 gol attıktan sonra Nürnberg'ten Stuttgart'a geçti ve orada sadece 1 gol atınca Çek Cumhuriyeti'ne döndü. Slavia ile sözleşme imzaladı. 2000-2005 arası 110 maçta 33 gol kaydettiyse de, sık sık sakatlıklarla boğuştu. 2005 yılında futbolu bıraktığında Çek Milli Takımı ile 63 maçta 22 gol kaydetmişti.

Şimdi futbolcu menajeriymiş şimdi...
    Doğum tarihi: 19 Temmuz 1968
    Ülke: Çek Cumhuriyeti (63 milli maç, 22 gol) / Çekoslovakya (24 milli maç, 7 gol)
    Pozisyon: Santrafor, sırtı dönük santrafor, defansif santrafor
    Öne çıkan özellikler: Kafa vuruşları, basit paslar, düz oyun
    Boy: 1.83 cm
    Oynadığı takımlar: Ruda Hvezda (87-89), Slavia Prag (89-93), Kaiserslautern (94-98)
    Nürnberg (98-99), Stuttgart (99-2000), Slavia Prag (2000-05), Marila Votice (2005)
    Çekoslovakya Milli Takımı (91-93), Çek Milli Takımı (93-2001)
    Goller: 433 maç, 164 gol
    Share on Google Plus

    About Unknown

    This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
      Blogger Comment
      Facebook Comment

    0 yorum:

    Yorum Gönder