ads slot

Latest Posts:

Laudrup sonrası sönen umut: Neill McCann

Danimarkalı Brian Laudrup'un ardından Rangerslıların aradığı adam oydu ama ne kulübünün mali krizi ne de sakatlıklar peşini bıraktı.
Brian Laudrup'un Chelsea'ye transferinin ardından Rangers, büyük bir yükün altına girmişti. Takımın adeta her şeyi olan Danirmarkalı yıldız gitmiş, yerine Hearts'ta yıldızlaşan Neill McCann alınmıştı. McCann'ın bir katolik olmasına ve küçükken bir Celtic taraftarı olmasına aldırış etmemişti Advocaat. Bu o zamanlar yazılı olmayan kurallardan biriydi; "Protestansan Rangers'ta, Katoliksen Celtic'te oynaman gerek."

McCann elbette Brian kadar çok yönlü bir oyuncu değildi. Ne orta sahanın ortasında, ne de forvette oynayabiliyordu. Yine de hızlı bir açık oyuncusu olarak umut vaat ediyordu. Kariyerine Dundee'de başlamıştı. Daha sonra Chelsea altyapısına geçen hocası Jim Duffy, kulüp paraya ihtiyacı olduğu için onu Celtic'e önermişti ama Celtic pek alıcı olmamıştı. Duffy, McCann için; "Gelişime çok açık bir oyuncu. İyi bir dinleyici. Antrenmanlarda da sadece yeteneğine güvenmiyor, çalışıyor da" diyordu.

RANGERS KANATLARI ONUNLA AKTI
Sonra Hearts'a geçti McCann. Tam 36 yıl sonra İskoçya Kupası'nı alan takımın da en büyük yıldızıydı... İlk sezonunda (1998-99) Celtic'e gol atmaya başarak taraftarın gözüne girdi, Rangers'la ilk şampiyonluğa ulaştı. Ertesi sezon bir daha... Ters kanatta yer alan Kanchelskis'ten daha çok seviliyordu artık.

İngiliz-İskoç tipi oyunun olmazsa olmazı kanattan sıfıra inen, orta yapan asistik oyuncu tanımına uyduğu gibi, adam eksiltme özelliğiyle de dikkat çekiyordu McCann. Hızlı ve çabuktu. 2003 yılına kadar takımında kaldı ama 2003'te Rangers'ın büyük borçlarını kapamak için sattığı oyunculardan birisi oldu.


SAKATLIKLAR... SAKATLIKLAR...
Southampton 1,5 milyon pound bonservis bedeliyle onu kadrosuna kattı. Yaşadığı ağır sakatlıklardan sonra gözden kayboldu. Üç sezonda 40 maça çıktıysa da, sessiz sedasız Hearts'a döndü 2006 yılında. Yine sakatlık illetine yenildi. İki sezonda 25 maça çıktı ve 2008'de Falkirk'e geçti. Bir sezon sonra futbolu bıraktı.

Şu an Sky Sports adına yorumculuk yapıyor. 4 sezonluk Rangers performansıyla akıllarda kalacak bir oyuncu. 26 kez İskoç milli takımının formasını da giymiştir. Üç İskoçya Şampiyonluğu, dört İskoçya Kupası, iki İskoçya Lig Kupası kariyerindeki başarılar...
Doğum tarihi: 11 Ağustos 1974
Ülke: İskoçya (26 milli maç, 3 gol)
Pozisyon: Sol açık
Öne çıkan özellikler: Sürat, adam eksiltme, orta
Boy: 1.78 cm
Oynadığı takımlar: Dundee (92-96), Hearts (96-98), Rangers (98-2003)
Southampton (2003-06), Hearts (2006-08), Falkirk (2008-09), Dundee (2011)
İskoçya Milli Takımı (1998-2005)
Goller: 358 maç, 45 gol
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder