ads slot

Latest Posts:

Alan Hansen | "Lampard, Gerrard ve Ferdinand'tan vazgeçmek için erken"

Alan Hansen'in, 5 Eylül 2011 tarihinde The Telegraph gazetesi için yazdığı yazının çevirisidir.
Capello'nun takımı şüphesiz cesaret verici bir performans sergiledi fakat bu performansın olumlu yönleri rakibin kalitesiyle de ölçülmeli. Bulgaristan uzun zaman önce gördüğüm haliyle aynı kötülükte - Yanlarında Arsenal bile iyi kaldı!

Benzer bir şekilde, Salı gecesi İngiltere, Galler'i dörtleyip farklı bir galibiyet alırsa da, aslında bu dünya klasmanında kendinden 117 sıra aşağısındaki bir takıma karşı olacak.
Sofya'da oynayan takım, ciddi bir milli takımla karşılaşana kadar, Cuma günkü zaferin yarattığı aşırı iyimserlik sınanamaz ve kanıtlanamaz. 

İşte bu yüzden Lampard, Gerrard ve Ferdinand'ın İngiltere milli takımımdaki işinin bittiğini söylemek için henüz çok erken.

Capello'nun artık acımasız olup, Bulgaristan'a karşı hepsi iyi oynayan Chris Smalling, Gary Cahill ve Stuart Downing gibi isimlere yüzünü dönmesini istemek gerek. Ayrıca harika bir oyuncu olan Jack Wilkshere ve Phil Jones gibiler de milli takım için alternatif olmaya başlıyor.

Ama ya Steven Gerrard ve Ferdinand sakatlıktan çıkar, Liverpool ve Manchester United'ta hatrı sayılır bir form tutarlarsa? Aynı şey Chelsea'li Frank Lampard için de geçerli tabi. 

Bir futbolcu 30'unu geçti mi, düşüşe geçer ama bu tamamen bittiği anlamına gelmez.

Bu oyuncular 25 yaşlarında olduğu gibi koşamıyorlar, ama oyunlarını ve tecrübelerini en iyiyi verecek şekilde ayarlayıp adapte etmeyi öğrendiler.

Bazı genç oyuncular etkisiz bir takıma karşı iyi oynadılar diye devamlı oyunculardan eleme aşamasının tam ortasında vazgeçemezsiniz.

Capello şunu biliyor ki, bir teknik adam bir oyuncuya karşı, o oyuncu yalnızca tamamen bittiğinde acımasız olur. Bu durumun Lampard, Gerrard ve Ferdinand'a yansıdığını sanmıyorum.

Yine de konumları değişti tabi. Geçmişte, takımlarında oynadıkları sürece kesinlikle oynaması gereken oyuncular arasındaydılar.

Artık bu durum, "yüzde yüz fit durumdalarsa oynamaları gerek"e evrildi.

18 ay önce, Ferdinand iki ay üstünde duruyorsa, oynamak zorundaydı fakat artık United'ta sürekli oynarak Capello'ya kendini kanıtlaması gerek. Ama fit olup oynadığında, Ferdinand göz ardı edilemeyecek bir oyuncu. 

Bulgaristan'a karşı Ferdinand, Gerrard ve Lampard yerine oynayan oyuncuların hiçbiri, eğer İngiltere 2012 Avrupa Kupası'na katılırsa ilk 11'de başlaması kesin olan oyuncular değil.

Bulgaristan'a karşı çıkan İngiltere ilk 11'inde Smalling, Cahill ve Downing gibi tercihler vardı.
Smalling'i ele alalım. Manchester'da parlak günler geçirdi ve Bulgaristan'a karşı harikaydı, ama kesin olarak gelecek yazın İngiltere milli takımda olacağını söylemek mümkün mü? Hayır. 

Cahill? Evet, Sofya'da umut verici bir peformans gösterdi ama hâlâ Bolton'da oynuyor. O hâlde, o da bir "belki." Ashley Young ve Stuart Downing de kulüpleriyle sezona iyi başladılar, ama yine de, şu aşamada gelecek yıl yerlerinin garanti olduğunu söylemek mümkün mü?

Scott Parker son iki milli maçta oldukça iyi işler başardı fakat Scott genç bir oyuncu değil. 30'larının başında, demek ki bu da tecrübenin o kadar da kötü bir şey olmadığının kanıtı.

Bu kategoride dışarı alınmasını önereceğim oyuncular Ashley Cole ve Wayne Roone ki bunlar da parlayan genç yıldızlar sayılmazlar.

Capello'nun son Dünya Kupası'nda kadrosunu gençleştiren Almanya'nın izinden gidip, bunu kopyalamasını önermek çok basit olur.

İlk olarak, Almanya oraya Dünya Kupası'nı almak hedefiyle gtmedi. İngiltere'den iyiydiler, ama İngiltere'nin Güney Afrika'da ne kadar kötü olduğunu unutmamak gerek.

Ve İngiltere'nin zayıf bir turnuva geçirmesinin ardında yatan sebep, oyuncuların uzun ve zorlu bir sezonun ardından yorgun olmaları ise, o zaman kesin olan bir şey var ki, Capello'nun kadrosu yine uzun ve zorlu sezonun ardından Ukrayna ve Polonya'ya gidecek.

İngiliz futbolu böyle. Büyük kulüpler yine dört cephede mücadele edecek ve bunun fiziksel etkileri kupaya katılan oyunculara yansıyacak. 

Ama Bulgaristan maçından çıkarılacak, cesaret verici, olumlu yanlar da var. 

Capello'nun dört hücum oyuncusunun arkasında, iki merkezi orta saha oyuncusu kullanarak geliştirdiği sistem iyi işledi ve olağanüstü bir denge sağladı. Özellikle de öndeki oyuncuların sürat ve hareketliliği için.

Wilkshere gibilerin kadro için fit hâle gelmesiyle, onları bir yere uydurma sorunu olacak ama bu bile iyi bir şey. Çünkü üst sınıf bir oyuncuya yer bulmak için düşüneceksiniz.

Ama bir şey kesin ki, hiç kimse Bulgaristan veya Galler gibi rakiplere karşı oynanan maçları; gençlerin üst seviye milli maçlar oynamaya hazır olup olmadığına yönelik bir ölçü olarak almamalı.


Yazar: Alan Hansen (The Telegraph)
Çeviri: Kaan Kavuşan
Tarih: 05 Eylül 2011 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder