ads slot

Latest Posts:

"Bakışlarınızdan durumu anladım ama..."

Dönemin Cumhuriyet gazetesi yazarı, Hürol Bilal'ın anılarından.
"Hollanda’nın PSV takımını çalıştırırken G.Saray’la İzmir’de yapacağı özel karşılaşma için takımı ile önce İstanbul’a gelen Robson, o gece Gordon Milne ile beni otellerinde yemeğe davet etmişti. Yemek sonrası PSV Başkanı'nın da dahil olduğu sohbetimizde başımı çevirip barda içkisini yudumlayan efsane futbolcu Romario’yu görünce şaşırarak Gordon’a baktım. Robson hemen durumu kavradı ve yavaşça yerinden kalkarak Romario’nun yanına gitti. Saat gece yarısını, hatta 1’i geçmiş ve tüm takım arkadaşları yataklarında mışıl mışıl uyuyorlardı. Robson biraz konuşup saçını okşadıktan sonra Romario da odasına yöneldi.

Yanımıza gelen Robson, “Bakışlarınızdan durumu anladım ama o çok ayrıcalıklı bir oyuncu... Ona çok özel terapi uyguluyorum. Bu, bir şey değil. Geçen ay Brezilya’ya tatile giden karısını özleyince kimseye haber vermeden uçağa atlayıp Rio’ya gitti. Halbuki o pazar günü Ajax ile önemli bir kupa maçımız vardı. Pazartesi Rio’ya giden Romario maçtan 2 saat önce 13 saatlik uçak yolculuğundan sonra soyunma odasına girdi. Taraftarlarımız Romario’yu stada gelirken görünce trübünlerde korkunç bir tezahürat başladı. Oynatmasam taraftarlar kulübü başımıza geçirirdi. O gün Romario’nun 3 golü ile maçı kazandık’’ dedi ve “Siz olsanız ne yapardınız?” diye bize sordu.

Doğrusu donup kalmıştık! Ne cevap verebilirdik ki? Ülkesine döndüğünde 39 yaşında Brezilya gol kralı olan böyle bir yeteneğin futbol topuyla adeta dans etmesini seyretmekten yoksun kalmak, bu oyuna gönül verenlere yapılacak en büyük saygısızlık değilse ne olabilirdi?"
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder