ads slot

Latest Posts:

Clough'un Sözleşme İmzaladığı en çirkin futbolcu: Kenny Burns

Cloughie'nin "çirkini" Kenny Burns, santraforken stopere çekildi...
"Sözleşme imzaladığım en çirkin oyuncu kesinlikle Kenny Burns'tü!" diyor Clough. Haksız da değil. Özellikle Burns yaşlandıkça, zaman Clough'u daha da haklı çıkarmış! 

Burns futbola Rangers'ta bir stoper olarak başladı ama sonra Birmingham City'ye geçti ve santrafor olarak oynadı. 6 sezonda 45 de gol attı. Ama 6 yıl sonra Nottingham Forest'e transfer olduğunda, Brian Clough onu tekrar stopere çevirdi. Bir nevi Ertuğrul Sağlam etkisi. Toshack'ın Ertuğrul'a yaptığını Clough, 24 yaşındaki Burns'e yapmıştı o yıllarda.

Defansa geçtikten sonra çok büyük şaşkınlıkla karşıladı İngiliz basını olayı. 150,000 pound iyi para o zaman için. Geldiği sezon futbol yazarları tarafından "Yılın Oyuncusu" seçildi buna rağmen yeni mevkisinde. Larry Lloyd ile oluşturduğu tandem 1979 ve 1980 Şampiyon Kulüpler Kupası'nın gelişinde büyük etki yarattı. Kurnaz ve tatlı sert bir oyuncu olarak dört senelik Nottingham kariyerinden sonra Leeds'in 400 bin pauntluk teklifi kabul edildi. Başına garip şeyler de geldi bu Nottingham'da. örneğin bir keresinde yan pas yaptığı için Clough 25 paunt ceza vermişti. Tandemdeki ortağı Lloyd da konçları aşağıda diye oyundan alınmıştı.


DÖN DOLAŞ BURNS
Bu sezondan itibaren düşüşü başladı Burns'ün. 3 sene Leeds'te oynadıktan sonra, Derby'ye ardından da Barnsley'ye geçti. Oradansa 33 yaşındayken İsveç'in yolunu tuttu. Daha sonra İngiliz alt kümelerinde sayısız takım dolaştı.

Kayerini tamamladığında İskoç Milli Takımı'yla 20 maça çıkmıştı. Ama hep Nottingham'daki o dört sezonu ve Süper Kupa finalinde attığı golle hatırlanıyor. Futbolculuk sonrasındaki CV'sinde sadece Telford United'ın yardımcı antrenörü olmak var.
Doğum tarihi: 23 Eylül 1953
Ülke: İskoçya (20 milli maç, 1 gol)
Pozisyon: Stoper, santrafor
Öne çıkan özellikler: Sertlik, dayanıklılık, oyun zekâsı
Boy: 1.80 cm
Oynadığı takımlar: Birmingham City (71-77), Nottingham Forest (77-81),
Leeds (81-84), Derby County (84-85), Barnsley (85-86), Elfsbörg (86)
Sutton Town (86-88), Stafford Rangers (88), Grantham Town (88-89),
Gainsborough (89), Willenhall (89-90), Ilkeston (90-93), Oakham United (93)
İskoçya Milli Takımı (74-81)
Goller: 643 maç, 291 gol
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder